130 JAAR ENGELS IN 2014

Engels heeft iets te vieren in 2014. Dit jaar is het namelijk 130 jaar geleden dat de eerste vestiging van Engels in Rotterdam opende. Engels had namelijk verschillende horecabedrijven op diverse locaties in Rotterdam, zoals het bekende café restaurant Le Commerce. Ook verzorgde Engels de catering van de beurszalen (het huidige WTC). Na de oorlog vestigde Engels zich in het Groothandelsgebouw.

Bekijk de Engels nieuwsbrief van 60 jaar geleden.

Dat de opening van het nieuwe Centraal Station en het 130 jarige bestaan van Engels samenvallen, kan bijna geen toeval zijn. Daarom zal het bij Engels in maart dubbel feest zijn. Acht jaar lang keek Engels uit op één van de grootste bouwprojecten van Europa, met alle overlast die daarbij kwam kijken, maar nu is daar dan toch eindelijk bijna een prachtig nieuw Stationsplein herrezen. Reden voor Hofleverancier Engels om plannen te maken voor de toekomst en nog beter in te spelen op de wensen van de gasten in de volgende decennia. Hiermee zijn wij nog volop in het beginstadium, maar we beloven: de authenticiteit van Engels zal bewaard blijven. We houden u als vaste gast natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen, de insteek daarbij is dat alles gefaseerd zal gaan verlopen. En u altijd welkom blijft.

60 jaar Engels in het Groothandelsgebouw

Eind 2013 vierde Engels al een ander jubileum. Engels zat toen namelijk precies 60 jaar in het Groothandelsgebouw. Engels was zelfs de eerste huurder van het wederopbouwmonument. 

Herinnering aan Engels

Een eerste afspraakje, een gedenkwaardige trouwerij, die conferentie waar je voor de eerste keer een volle zaal gasten moest toespreken of die ene vrijdagmiddagborrel… Omdat bijna iedere Rotterdammer een herinnering heeft aan Engels, roepen wij iedereen op om een aandenken/menukaart of een bijzonder verhaal aan ons te sturen. Onder de leukste herinnering of souvenir maakt onder meer kans op:

 • Een Engels vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) met dj op het dakterras. U krijgt een viparrangement voor 15 personen.
 • Een diner voor 8 personen in het Grandcafé Restaurant of op het dakpaviljoen/dakterras.
 • Een brunch voor 4 personen in het Grandcafé Restaurant.
 • Een filmvoorstelling in Kriterion met uw eigen gasten (maximaal 100) met een glaasje cava van het huis, chips en popcorn.

Especially for the international guests:

 • An International 4-course dinner composed off specialities from 4 different countries.

The reason for this prize is the 5th anniversary of both Engels’ Internationals meet Internationals event as well as the Internationals meet Dutch event, which are celebrated in 2014.

Wilt u uw verhaal of souvenir voor 15 februari 2014 sturen naar een van de directieleden Els van der Vloed-Engels, Willem van der Vloed of Frans Engels?

Per post kan natuurlijk ook:

Engels Grandcafé Restaurant Zalen
T.a.v. de directie
Postbus 29043
3001 GA Rotterdam.

Directie en Medewerkers Engels Grandcafé Restaurant ZalenKoffie, thee of fris en een broodje voor maar € 3,97 p.p.

Van 15 maart tot en met 31 mei heeft de NS Spoordeelwinkel een Engels-actie:

De voucher hiervoor is (binnenkort) te koop via www.spoordeelwinkel.nl/volkskrant

Consumptie:

 • Koffie (ook cappuccino of latte)
  of
 • Thee
  of
 • Fris

Broodjes naar keuze:

 • Broodje carpaccio met kappertjes, pijnboompitjes en parmezaan
  of
 • Broodje forelfilet met een sausje van mierikswortel
  of
 • Broodje mozzarella met tomaat en basilicum

Alleen tegen inlevering van de spoordeelwinkelvoucher.


Studentenkorting

Op vertoon van een studenten OV-chipkaart of collegekaart ontvangen studenten 10% korting op de volgende arrangementen:

 • Dagschotel €11,25 i.p.v. €12,50
 • High tea €17,55 i.p.v. 19,50
 • High wine €19,35 i.p.v. €21,50

Of reserveer telefonisch via 010-411.95.51.


26/4 Koningsdag

Begin de dag goed met een lekker glaasje Aperol op het terras en sluit feestelijk af met een heerlijke Oranje dagschotel of high wine.


29/04 Licht

p>Rotterdams eigen unieke mix van culturele talkshow en diepte-interviews, iedere laatste week van de maand in Engels. Met gasten van binnen en buiten Rotterdam, in gesprek over de stad, de tijdgeest, actuele issues en onbelichte thema’s.

 

Licht is een samenwerkingsproject van Stichting Ram Horna en Engels Grandcafé Restaurant Zalen, m.m.v. Boekhandel Van Gennep. Engels Grandcafé Restaurant Zalen is hoofdsponsor van Licht en stelt zaal, terras, techniek en barpersoneel ter beschikking.

Tijd: 20.15-22.30 uur inclusief pauze. Inloop vanaf 19.45 uur.

Locatie: Dakpaviljoen Engels, 7e etage Groothandelsgebouw, Stationsplein 45, Rotterdam

Na afloop: Late Night Drinks (zaal en dakterras) tot 00.00 uur.

Entree: €5,- Rdampas €2,50. Reserveren aanbevolen

Reserveer telefonisch via 010-4778101 of per email: reserveren@clubramhorna.nl

Informeer en reserveer voor de Licht Dagschotel voor € 15,00 p.p. via 0104119550 of gebruik de knop:


De volgende edities zijn op:

 • 29 april
 • 29 mei
 • 26 juni

 


11/5: Moeders betalen niets!

Op zondag 11 mei hoeven moeders bij Engels niet te betalen!

Brunch à €23,00
3-gangenmenu à €25,00
High tea à €19,50.

Genieten van Moederdag doe je bij Engels!

Of mail naar info@engels.nl


29/5: Hemelvaartsdag

Donderdag 29 mei serveren wij een heerlijk 3-gangen keuzemenu à €28,50 en een high tea €19,50.


8/6: 1ste Pinksterdag

Zondag 8 juni serveren wij een heerlijke Pinksterbrunch à €23,00 p.p. en bij mooi weer op het dakterras! Ook bieden wij deze dag een high tea à €19,50 en een 3-gangen Pinkstermenu à €25,00.


10/06: Gooische Bingo Show

De Gooische Bingo Show is een belevenis voor de moderne vrouw! Een avond uit boordevol lol, spanning en luxe prijzen. Na de serie en de film Gooische Vrouwen wordt de Gooische vrouwen lifestyle nu voortgezet in het land. 

Bezoek de Gooische Bingo Show met je vriendinnen en geniet. Jordaanse gastvrijheid met Gooische luxe. 

Deze show is nu te zien bij Engels Rotterdam:

 • Dinsdag 10 juni 2014, 19.00-23.00 uur

Meer informatie op www.gooischebingoshow.nl.

Maak uw avondje uit naar de “Gooische Bingo show” helemaal compleet met een diner vooraf in “Engels Grandcafé Restaurant”. Hier serveren wij naast de à la carte kaart ook een dagschotel à € 12,50,  een speciaal “Gooische Bingo Show” tweegangen keuzemenu à € 23,50  en een “Gooische Bingo Show” driegangen keuzemenu à € 28,50.  Reserveren: info@engels.nl of via 010-4.11.95.50 (51) o.v.v. van de Gooische Bingo Show.


14/06 ZOT Event

Het ZOT event is dé leukste inspiratiebron voor de ondernemende vrouw. Een evenement dat plaatsvindt in het hartje van Rotterdam bij Engels. Op 14 juni 2014 van 8.30 tot 18.00 uur draait alles om inspiratie, ontmoeten, amuseren, ontwikkeling en bezinning…

Bijzonder aan het ZOT event is dat er een koppeling is tussen zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Op je werk is je privéleven aanwezig en andersom ook. ZOT stimuleert de kracht van jezelf zijn op beide gebieden en je zo te onderscheiden. Maar boven alles wil ZOT het leven vieren. Dus we gaan ook genieten!

Voor wie?

Het ZOT event is voor ondernemende, werkende vrouwen van alle leeftijden. Wil jij graag je ontwikkeling onder de loep nemen en jezelf verder brengen om nog meer uit het leven te halen? Zakelijk vernieuwende inzichten krijgen en de kans krijgen om je nog meer te onderscheiden. Dan biedt ZOT je een platform die jou en je bedrijf een boost kunnen geven.

Wat kun je verwachten?

Alle facetten in het leven van de moderne ondernemende vrouw worden aangehaald in 7 specifieke thema’s. Deze komen terug in een aanbod van 13 verschillende workshops. Je kunt 2 van deze workshops naar keuze volgen. Naast de workshops zijn er muzikale optredens, twee enerverende lezingen, een ZOT Ontmoetingsplein, een ZOT podium voor nieuw talent, de uitreiking van de ZOT award én nieuwe zakelijke ontmoetingen met 500 ondernemende vrouwen!

Meer weten? Kijk op de website van ZOT Event.


15/6: Vaderdag

Brunchen of dineren op zondag 15 juni bij Engels! Kom met 4 personen of meer en ontvang 25% korting op de brunch à €23,00 of het Vaderdagmenu à €25,00. Bij mooi weer wordt u ontvangen op het dakterras!