Engels gaat verbouwen

Nu het Centraal Station af is en de langdurige verbouwing voorbij, is het voor ons tijd om u te informeren over de toekomstplannen van Engels. Ondanks het prachtige resultaat heeft de bouw van het nieuwe Centraal Station ook gezorgd voor overlast in de omgeving.

Voor alle evenementen, zeker als het gaat om zakelijke bijeenkomsten, is het belangrijk dat u niet gestoord wordt door bouw overlast. Gelukkig is de overlast voorbij en het station een parel van de stad Rotterdam geworden. Nu het station af is kan Engels zich weer volwaardig in de evenementen en horecamarkt positioneren en de plannen die de directie had in de afgelopen jaren in een nieuw jasje ten uitvoer brengen.

 

Na de ruim 9 jaar durende verbouwing van het Centraal Station is het nu tijd om aan te kondigen dat ook Engels gaat investeren in een geheel nieuw Grandcafé Restaurant en internationaal congrescentrum, uiteraard gevestigd aan het vertrouwde Stationsplein.

Het Grandcafe Restaurant op de begane grond, de entresolverdieping en verschillende zalen zullen verbouwd worden. De verbouwing zal 1 juli a.s. aanvangen. In het najaar gaat het nieuwe Grandcafe Restaurant weer open met een nieuwe directie en hopen we u weer te mogen ontvangen in onze nieuwe zaak!

Als het Grandcafe Restaurant verbouwd wordt zal er op de 8e etage, medio juli een pop-up Cafe zijn waar u kunt genieten van goede koffie, verse sappen en een kleine lunchkaart.

Zalen

Het zalencentrum blijft geopend. Voor de bestaande reserveringen zullen goede alternatieven geboden worden op de 7e en 8ste etage en de mogelijkheden om ook voor de zomermaanden te reserveren blijven bestaan. Voor onze gasten blijven we dus goed zorgen. De verkoopafdeling van Engels zal alle gasten die de komende periode een reservering hebben staan persoonlijk benaderen.

Voor vragen of boekingen kunt u contact op nemen met  op het vertrouwde telefoonnummer. 010-4119551 of via de mail info@engels.nl

Wij als huidige directie willen u danken voor uw loyaliteit en klandizie in de vele jaren die achter ons liggen. We vinden het jammer dat we u niet allen persoonlijk kunnen bedanken.  Het was een voorrecht om uw gastheer/vrouw te mogen zijn. 

Tot snel,

Engels Grandcafé Restaurant Zalen

Els van der Vloed-Engels - Willem van der Vloed - Frans Engels


130 JAAR ENGELS IN 2014

Engels heeft iets te vieren in 2014. Dit jaar is het namelijk 130 jaar geleden dat de eerste vestiging van Engels in Rotterdam opende. Engels had namelijk verschillende horecabedrijven op diverse locaties in Rotterdam, zoals het bekende café restaurant Le Commerce. Ook verzorgde Engels de catering van de beurszalen (het huidige WTC). Na de oorlog vestigde Engels zich in het Groothandelsgebouw.

Bekijk de Engels nieuwsbrief van 60 jaar geleden.

Dat de opening van het nieuwe Centraal Station en het 130 jarige bestaan van Engels samenvallen, kan bijna geen toeval zijn. Daarom zal het bij Engels in maart dubbel feest zijn. Acht jaar lang keek Engels uit op één van de grootste bouwprojecten van Europa, met alle overlast die daarbij kwam kijken, maar nu is daar dan toch eindelijk bijna een prachtig nieuw Stationsplein herrezen. Reden voor Hofleverancier Engels om plannen te maken voor de toekomst en nog beter in te spelen op de wensen van de gasten in de volgende decennia. Hiermee zijn wij nog volop in het beginstadium, maar we beloven: de authenticiteit van Engels zal bewaard blijven. We houden u als vaste gast natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen, de insteek daarbij is dat alles gefaseerd zal gaan verlopen. En u altijd welkom blijft.

60 jaar Engels in het Groothandelsgebouw

Eind 2013 vierde Engels al een ander jubileum. Engels zat toen namelijk precies 60 jaar in het Groothandelsgebouw. Engels was zelfs de eerste huurder van het wederopbouwmonument. 

Herinnering aan Engels

Een eerste afspraakje, een gedenkwaardige trouwerij, die conferentie waar je voor de eerste keer een volle zaal gasten moest toespreken of die ene vrijdagmiddagborrel… Omdat bijna iedere Rotterdammer een herinnering heeft aan Engels, roepen wij iedereen op om een aandenken/menukaart of een bijzonder verhaal aan ons te sturen. Onder de leukste herinnering of souvenir maakt onder meer kans op:

  • Een Engels vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) met dj op het dakterras. U krijgt een viparrangement voor 15 personen.
  • Een diner voor 8 personen in het Grandcafé Restaurant of op het dakpaviljoen/dakterras.
  • Een brunch voor 4 personen in het Grandcafé Restaurant.
  • Een filmvoorstelling in Kriterion met uw eigen gasten (maximaal 100) met een glaasje cava van het huis, chips en popcorn.

Especially for the international guests:

  • An International 4-course dinner composed off specialities from 4 different countries.

The reason for this prize is the 5th anniversary of both Engels’ Internationals meet Internationals event as well as the Internationals meet Dutch event, which are celebrated in 2014.

Wilt u uw verhaal of souvenir voor 15 februari 2014 sturen naar een van de directieleden Els van der Vloed-Engels, Willem van der Vloed of Frans Engels?

Per post kan natuurlijk ook:

Engels Grandcafé Restaurant Zalen
T.a.v. de directie
Postbus 29043
3001 GA Rotterdam.

Directie en Medewerkers Engels Grandcafé Restaurant Zalen